چطور از دانشگاه های آلمان پذیرش تحصیلی بگیریم؟
آلمان به دلیل سیستم آموزشی باکیفیت و شهریه مقرونبهصرفه شهرت زیادی دارد و بهعنوان یک مقصد جذاب برای دانشجویان بینالمللی مخصوصاً ایران بهحساب میآید. در مقابل، سیستم آکادمیک آموزشی در ایران با آلمان متفاوت است و همین مسئله باعث شده است دریافت پذیرش تحصیلی آلمان به نسبت دیگر کشورهای اروپایی کمی با پیچیدگی همراه باشد؛ مخصوصاً اگر قرار باشد برای مقطع کارشناسی اقدام به مهاجرت تحصیلی کنید. بهصورت کلی افراد میتوانند بعد از اتمام دیپلم برای تحصیل در آلمان اقدام کنند و به نسبت سابقه تحصیلی خود در یکی از مقاطع کالج، کارشناسی، کارشناسیارشد و دکتری پذیرفته شوند. بهاینترتیب بهتر است که با شرایط پذیرش تحصیلی آلمان در هر مقطع تحصیلی آشنا شوید تا راحتتر بتوانید پروسه اپلای آلمان را طی کنید.
همچنین بخوانید:
شرایط گرفتن پاسپورت آلمان 2024
شرایط پذیرش تحصیلی آلمان برای مقطع کالج
از آنجایی که سیستم و نظام آموزشی ایران با آلمان تفاوت دارد، یک دانشجو با دیپلم دبیرستانهای ایران نمیتواند بهصورت مستقیم وارد محیط دانشگاهی شود و باید یک سال در کالجهای این کشور تحصیل کند. درواقع پیش از اپلای آلمان شما میبایست این نکته را بدانید که HZB یا همان Hochschulzugangsberechtigung، اصلیترین ملاک نظام آموزشی آلمان برای ورود به دانشگاه است. برای دانشآموزان آلمانی، گواهی HZB از طریق سیستم آموزشی دبیرستانهای آلمانی به دست میآید که به آن Abitur میگویند. آربیتورها درواقع دیپلم دبیرستان آلمان هستند که شرط اصلی پذیرش دانشگاهی این کشور را تشکیل میدهند؛ اما برای دانشجویان بینالمللی، این آربیتور از طریق معادلسازی مدارک دبیرستان آنها به دست میآید.
برای دانشجویان ایرانی، دیپلمی که در دبیرستان اخذ میکنند با آربیتورهای آلمان یکسان نیستند و دلیل این مسئله این است که سیستم آموزشی ایران دورههای درسی و مواد درسی مشابهی را با آلمان تدریس نمیکند. همین موضوع سبب میشود که دانشجویانی که دوست دارند بعد از تحصیل در دبیرستانهای ایران در آلمان درس بخوانند، مجبور باشند این گپ تحصیلی را با گذراندن چند پیشنیاز درسی در کالجهای آلمان جبران کنند. بهاینترتیب، در این مرحله شرایط پذیرش تحصیلی آلمان در مقطع کالج مطرح میشود که به این کالجها در زبان آلمانی Studienkolleg میگویند. این موسسات آموزشی عموماً وابسته به دانشگاهها هستند و دورههای موضوعی خاصی را ارائه میکنند که به رشته تحصیلی موردنظر دانشجو در دانشگاه در آینده هماهنگ است.
شرکت در کالجهای آلمانی مزیتهای زیادی به همراه دارد؛ اما اولین شرط قبولی این است که در امتحان ورودی شرکت کنید. این امتحان ورودی را Aufnahmeprüfungمینامند که در آن مهارت زبانی و گاهی دانشپایه در موضوعات مرتبط مورد آزمون قرار میگیرند که این یعنی شما برای ورود به کالجهای آلمان، به زبان آلمانی برای پاسخدادن به سؤالات نیاز دارید. این آزمون حدوداً 60 دقیقه زمان میبرد.
از مزیتهای تحصیل در کالج این است که شما میتوانید به زبان انگلیسی هم تحصیل کنید؛ بهاینترتیب، در بخش مدرک زبان که یکی از اساسیترین شرایط پذیرش تحصیلی آلمان در مقطع کالج است، شما میتوانید مدارک زبان انگلیسی نظیر تافل و آیلتس را ارائه کنید. برای اینکه از حداقل نمره موردنیاز در این آزمونها اطلاعات داشته باشید بهتر است سایت خود کالج را چک کنید؛ اما عموماً برای آیلتس نمره 6.5 و برای تافل حداقل نمره 80 تا 100 موردنیاز است. البته لازم به ذکر است که چنین کالجهایی، اکثرا کالجهای خصوصی هستند که از شهریههای بالایی برخوردارند؛ به همین دلیل، برای داشتن یک گزینه مقرونبهصرفه برای پذیرش تحصیلی آلمان در کالج شما میبایست مدرک زبان آلمانی داشته باشید. مدارکی که میتوانید برای اثبات دانش زبان آلمانی ارائه کنید شامل دو مدرک DSH یا TestDaf است. همچنین کالجها از شما انتظار دارند که زبان آلمانی را تا سطح B1 یا B2 بدانید.
همچنین از دیگر شرایط پذیرش تحصیلی آلمان در مقطع کالج داشتن حداقل معدل 12 در دیپلم دبیرستان است. تمکن مالی را نیز میتوان یکی دیگر از شرایط در نظر گرفت. توجه داشته باشید که کالجهای آلمان بسیار کمهزینهاند؛ بهطوریکه بسیاری از آنها رایگاناند و حتی دانشجویان بینالمللی نیز میتوانند با شهریههایی زیر 1000 یورو در سال در این مراکز درس بخوانند. البته لازم به ذکر است که گاهی شهریههای کالجهای خصوصی این کشور تا 40 هزار یورو نیز بالا میرود و هزینه تحصیل در کالجهای آلمان در رشتههایی مانند مهندسی، مدیریت و کسبوکار گرانتر خواهد بود. در مقابل اما شما نیاز دارید که نزدیک به 12 هزار یورو پول را بهعنوان تمکن مالی، با خود به آلمان بیاورید تا هزینه زندگی دانشجویی را پوشش دهد.
شرایط پذیرش تحصیلی آلمان برای مقطع کارشناسی
دریافت پذیرش تحصیلی آلمان در مقطع کارشناسی نسبت به کارشناسیارشد دشوارتر است؛ چرا که نیازمند به معادلسازی مدرک خواهید بود. برای اینکه بتوانید بهصورت مستقیم در دانشگاههای آلمان و در مقطع کارشناسی پذیرفته شوید، میبایست حداقل 40 واحد درسی را در دانشگاههای کشور مبدأ گذرانده باشید که البته همین 40 واحد نیز میبایست با نظام آموزشی آلمان معادلسازی شوند.
بهاینترتیب اگر دوست دارید که پذیرش تحصیلی آلمان را در مقطع کارشناسی دریافت کنید؛ اما نمیخواهید مراحل شرکت در کالج را پشت سر بگذارید میبایست در ایران، وارد دانشگاه شوید و یک الی دو سال در این مراکز ایرانی درس بخوانید. در چنین شرایطی شما میتوانید تا حد زیادی پیشنیازهای موردتوجه در HZB را کسب کنید. البته لازم به ذکر است که در نهایت این مسئله به رشته تحصیلی انتخاب شده و همچنین دانشگاهی موردنظرتان برای اپلای آلمان وابسته است. گاهی پیش میآید که دانشگاه مدنظر از شما میخواهد تا در آزمونهای مختلفی مانند SAT یا ACT شرکت کنید تا توانایی شما برای شرکت در مقطع کارشناسیارشد در رشته و دانشگاه مربوطه تأیید شود؛ هرچند چنین شرایطی کمتر پیش میآید.
از طرفی، از شرایط دریافت پذیرش تحصیلی آلمان در مقطع کارشناسی مسلط بودن به زبان آلمانی است؛ چرا که برنامههای انگلیسیزبان بهندرت توسط دانشگاههای دولتی که تحصیل در آنها رایگان است در مقطع کارشناسی ارائه میشوند. درواقع برای اینکه شما بتوانید پذیرش تحصیلی آلمان را از یک دانشگاه دولتی خوب و بدون شهریه دریافت کنید، نیاز دارید که زبان آلمانی را بدانید. همچنین حداقل سطح زبانی مورد انتظار برای شما B1 است. البته لازم به ذکر است که امکان تحصیل به زبان انگلیسی در مقطع کارشناسی، در دانشگاههای خصوصی وجود دارد که عموماً شهریههایی بین 6 هزار یورو تا 20 هزار یورو در سال را دارند.
علاوه بر این، شرط معدل مورد نیاز برای دریافت پذیرش معدل بالای 15 است؛ هرچند معدل 12 تا 15 با شرایط بهخصوصی پذیرفته میشود. در چنین مواردی هم معدل دیپلم دبیرستانی شما مدنظر است و هم میانگین معدلی که با گذراندن آن 40 وارد در دانشگاه به دست آوردهاید مورد بررسی قرار میگیرد.
شرایط پذیرش تحصیلی آلمان برای مقطع کارشناسی ارشد
یکی از مزیتهای پذیرش تحصیلی آلمان و اپلای آلمان برای مقطع کارشناسیارشد این است که دانشجویان از شانس بیشتری برای تحصیل به زبان انگلیسی برخوردار هستند. برخلاف دوره کارشناسی، در مقطع ارشد، تعداد برنامههای ارائه شده به زبان انگلیسی بسیار بیشتر است. همچنین مقطع فوقلیسانس نیز در این کشور مقرونبهصرفه و تقریباً رایگان محسوب میشود. برای مدرک زبان موردنیاز اپلای، شما میتوانید هم مدارک زبان آلمانی با حداقل سطح B2 ارائه کنید و هم میتوانید به سراغ مدارک زبان انگلیسی مانند آیلتس و تافل با حداقل نمرات 6 و بازه 80 تا 100 بروید. البته لازم به ذکر است که گاهی برخی از دانشگاهها تنها مدرک TestDaF با نمره 3-4 را قبول میکنند و در صورت تمایل به تحصیل در این رشتهها، میبایست قبل از ورود به دانشگاه، یک سال کالج زبان آلمانی را پشت سر بگذارید.
شرط معدل که از اساسیترین شرایط پذیرش تحصیلی آلمان است، برای مقطع ارشد 13 به بالا است. هرچند بهتر است با رزومه قویتری برای اپلای آلمان اقدام کنید؛ چرا که رقابت بسیار بالاست و به سختی میتوان با معدل 13 پذیرش دریافت کرد. همچنین توجه داشته باشید که در مقطع ارشد از شما توقع میرود که از 1 الی 3 نفر از اساتید خود که در مقطع کارشناسی با آنها درس داشتهاید، توصیه نامه دریافت کنید.
همچنین لازم است بدانید که طول تحصیل در این مقطع در آلمان، بین یک سال و نیم الی دو سال است که البته این مسئله وابستگی زیادی بهسرعت تحصیل شما دارد. همچنین برای کسانی که میخواهند در مقطع ارشد، در رشتهای غیرمرتبط با لیسانس خود تحصیل کنند باید گفت که ممکن است دریافت پذیرش تحصیلی آلمان برای شما کمی سخت باشد. همچنین این مسئله بهخاطر گذراندن برخی دروس پیشنیاز، باعث میشود که طول دوره کارشناسیارشد شما بیشتر طول بکشد.
شرایط پذیرش تحصیلی آلمان برای دکتری
مقطع دکتری یکی از بهترین مقاطع برای مهاجرت تحصیلی به آلمان است؛ چرا که مزایای زیادی را به همراه میآورد. تحصیل دکتری در آلمان شهریه ندارد و شما میتوانید با دانش زبان انگلیسی شانس قبولی در برنامههای تحصیلی بسیار بیشتری را داشته باشید.
طول مدت تحصیل دکتری در آلمان بین 3 تا 6 سال است و از شرایط پذیرش تحصیلی آلمان در این مقطع این است که یا از یکی از دانشگاههای آلمانی در مقطع پیشین فارغالتحصیل شده باشید و یا مدرک شما مورد تأیید سازمآنهایی مانند Dean’s Office (Dekanat) یا Board of Examiners (Promotionsausschuss) باشند.
در خصوص هزینهها، باوجود رایگان بودن دانشگاههای دولتی، همه دانشجویان پذیرفته شده باید حداقل 100 الی 350 یورو را برای کارهای اداری و ثبت نام پرداخت کنند. همچنین تحصیل دکتری در دانشگاههای خصوصی شهریه دارد و فرد باید به ازای مدت زمانی که در دانشگاه طی میکند هزینه پرداخت کند.
شرایط پذیرش تحصیلی آلمان برای آوسبیلدونگ
آوسبیلدونگ یک دوره تحصیلی در آلمان است که اصطلاحاً به آن «کارتحصیل» هم میگویند. درواقع در این دوره دانشجویان بهجای ورود به یک شاخه نظری و دستوپنجه نرم کردن با دروس طی سه دوره کارشناسی، کارشناسیارشد و دکتری، مستقیم وارد دورهای از تحصیل میشوند که میتوانند همزمان با درسخواندن، کار مرتبط با شغل خود را یاد بگیرند. درواقع دورههای آوسبیلدونگ یک نظام آموزشی متشکل از درسهای تئوری و دورههای کارآموزی متعدد بهصورت عملی هستند و بین 1 الی 3 سال طول میکشند. دانشجویان در این حالت، بدون نیاز به ادامه تحصیل در کارشناسیارشد و دکتری میتوانند باتجربه کاری که در طول تحصیل پیدا کردهاند، بهخوبی شغلهای مدنظر خود را پیدا کنند.
از شرایط پذیرش تحصیلی آلمان در دوره آوسبیلدونگ یک مدرک دیپلم ۱۲ساله است؛ بهاینترتیب، متقاضیان بعد از اتمام دبیرستان میتوانند برای شرکت در این دورهها اپلای کنند. با شرکت در این دورهها شما میتوانید در دانشگاههای فنی و علمیکاربردی آلمان شروع به تحصیل کنید. رشتههای موجود برای دورههای آوسبیلدونگ بسیار متنوع هستند؛ بهطوریکه شما میتوانید انواع مهندسیها، پرستاری، خلبانی، امور بانکی و غیره را برای آینده شغلی و تحصیلی خود انتخاب کنید. از دیگر شرایط پذیرش تحصیلی آلمان برای آوسبیلدونگ داشتن حداقل 17 سال سن است. همچنین بهتر است سن شما زیر 27 سال باشد؛ چرا که شانس قبولی شما را افزایش میدهد.
مدرک زبان آلمانی از دیگر شروط ضروری قبولی در آوسبیلدونگ بهحساب میآید و دانشجوی متقاضی حتماً باید تا سطح B1 این زبان را بداند؛ هرچند عموماً دورهها از شما مدرک زبان B2 را درخواست میکنند. در نهایت شما میبایست تمکن مالی موردنیاز برای یک سال را از ارائه کنید که شامل 12 هزار یورو پول بلوکه شده است. دقت داشته باشید که عموم دورههای آوسبیلدونگ رایگان هستند؛ اما گاهی در برخی مراکز و رشتهها، مبلغی ناچیز از شما برای ثبت نام و امکانات دوره گرفته میشود.
مدارک زبان مورد نیاز برای دریافت پذیرش تحصیلی آلمان
مدارک زبان آلمانی
TestDaF (Test of German as a Foreign Language): این آزمون دارای چهار بخش خواندن، نوشتن، شنیدن و صحبتکردن است. حداقل نمره شما در هر یک از این چهار مهارت میبایست برابر TDN 4 باشد.
DSH (Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang): این آزمون توسط دانشگاههای آلمان ارائه میشود و میتواند تا سطوح بالایی، زبان شما را ارزیابی بکند. حداقل نمره مورد نیاز شما در این آزمون DSH-2 یا DSH-2 or DSH-3 است.
Goethe-Zertifikat: در صورت شرکت در این آزمون، برای پذیرش و دریافت ویزای دانشجوی آلمان میبایست سطح C1 یا C2 را کسب کنید.
telc Deutsch C1 Hochschule: دریافت این سطح از این مدرک زبان بهخوبی نشاندهنده دانش کافی شما نسبت به زبان آلمانی است.
مدارک زبان انگلیسی
TOEFL: آزمون تافل iBT نیز از مدارک معتبر برای ارائه است که میبایست حداقل نمره 80 تا 100 را برای پذیرش و ویزا دریافت کنید. توجه داشته باشید که ممکن است برخی برنامههای تحصیلی دانشگاههای آلمان آن را نپذیرند یا از شما نمره بالاتری بخواهند.
IELTS: شما میتوانید مدرک زبان آیلتس را با حداقل نمره 6.5 به دانشگاه و سفارت ارائه کنید.
Cambridge English Qualifications: در صورت دسترسی به آزمون CAE و CPE شما میتوانید از آنها بهعنوان مدرک زبان مورد نیازتان استفاده کنید. سطح C1 برای CAE و سطح C2 برای CPE مورد قبول است.
معادل سازی مدرک با نظام آموزشی آلمان
دانشجو برای معادلسازی مدارک دیپلم یا 40 واحدی که در دانشگاه گذرانده است میبایست از سرویس HZB استفاده کند. برای این کار فرد باید به سایت Anabin مراجعه کند. این سایت یک پایگاه داده پیشرفته برای ارزیابی مدارک آموزشی خارجی طبق استانداردهای آلمان است. بعد از ورود به این سایت، فرد باید یک اکانت کاربردی برای خود ایجاد کند و مدارکی که میخواهد مورد ارزیابی قرار بگیرد را در سایت آپلود کند.
فرد باید از قسمت کشورها، کشور ایران را انتخاب کند و از بین مدارک مدنظر موجود در سایت، مدرکی که میخواهد آن را ارزیابی کند انتخاب نماید. این مدرک میتواند دیپلم دبیرستان یا کارنامه و مدرک دانشگاهی او باشد. بعد از کلیککردن بر روی جستوجو، این سایت مدارک شما را بررسی میکند و یک گزارش ارائه میکند. این گزارش میتواند سه وضعیت داشته باشد که عبارتاند از: equivalent که یعنی مدرک شما معادل نظام آموزشی آلمان است، partially equivalent که یعنی مدرک شما تا حدی معادل نظام آموزشی آلمان است و در این شرایط شما میبایست برای ثبتنام در کالجهای پیشدانشگاهی اقدام کنید و وضعیت not recognized که یعنی در این وبسایت هیچ مدرک مشابهی برای معادلسازی با مدرک شما وجود ندارد و شما میبایست از طریق دیگری معادلسازی مدرک خود را بررسی کنید.
درصورتیکه شما نتوانستید مدرک خود را از طریق این سایت معادلسازی کنید میبایست از سازمان ZAB کمک بگیرید. این سازمان دفتر اصلی مرتبط با مسائل آموزش خارجی در آلمان است. شما میتوانید وارد این سایت شوید و با استفاده از سرویسهای گوناگون، درخواست بررسی رسمی برای مدارک خود ارسال کنید. در این مرحله شما باید در سایت یک اکانت بسازید و مدارک خود را در آن آپلود کنید. همچنین باید ابتدا هزینه این ارزیابی را که مبلغی بین 100 الی 200 یورو است را بپردازید.
شرایط سنی برای پذیرش تحصیلی در آلمان
در خصوص شرایط سنی برای پذیرش تحصیلی در آلمان باید گفت که قانون سفت و سختی وجود ندارد و عموم افراد درصورتیکه بالای 18 سال باشند، میتوانند برای آلمان اپلای کنند؛ اما مسئله این است که سن فرد متقاضی گاهی میتواند بر روی احتمال دریافت پذیرش او تاثیراتی بگذارد. به صورت کلی پیشنهاد میشود که برای مقطع کارشناسی، سن فرد زیر 25 سال باشد. همچنین این محدودیت سنی برای مقطع کارشناسی ارشد به 34 سال میرسد؛ به این معنی که عموماً افراد بالای 34 سال شانس کمتری برای دریافت پذیرش تحصیلی آلمان دارند. در مقابل این شرط سنی قابل حل است؛ اما به واسطه یک سابقه تحصیلی، شغلی یا تحقیقاتی ارزشمند که به کمیته دانشگاهی نشان دهد که فرد با وجود سن بالا صلاحیت حضور در دانشگاه را دارد. محدودیت سن برای مقطع دکتری نیز 45 سال است.
مراحل اپلای پذیرش تحصیلی آلمان
مراحل اپلای آلمان کمی پیچیده است؛ اما با کسب اطلاعات شما میتوانید بهراحتی آن را انجام دهید. اولین نکتهای که باید درباره اپلای آلمان بدانید این است که باید درخواست خود را از کدام سایت ارسال کنید. سازمان Uni-assist سازمانی است که بهعنوان یک واسطه، بین شما و دانشگاههای مدنظرتان قرار گرفته است. درواقع شما میبایست مدارک خودتان را بهصورت تماموکمال از طریق سایت یونیاسیست به دانشگاههای مدنظرتان بفرستید. در مقابل این سازمان نیز مدارک شما را چک میکند و درصورتیکه هیچ نقص یا اطلاعات اشتباهی در آن وجود نداشته باشد، آن را برای دانشگاه مقصد ارسال خواهد کرد.
ازاینرو اولین مرحله اپلای برای شما با انتخاب برنامههای تحصیلی مدنظرتان شروع میشود. شما میبایست در رشته تحصیلی که میخواهید در آن درس بخوانید چند گزینه را در دانشگاههای مختلف که بیشترین سازگاری را با شرایط رزومه شما دارند انتخاب کنید.
عموم دانشگاهها و برنامههای تحصیلی آنها در سایت یونیاسیست وجود دارند؛ اما برای آن دسته از دانشگاهها که در این سایت وجود ندارند، شما میبایست بهصورت مستقل اقدام به دریافت پذیرش تحصیلی آلمان کنید. در چنین شرایطی شما میبایست وابسته به شرایط اپلای آن دانشگاه تصمیم بگیرید. برخی از دانشگاهها، اپلای استاد محور دارند و برخی از دانشگاهها کمیته محور هستند. بهعبارتدیگر، برای دانشگاههایی که با یونیاسیست همکاری نمیکنند، گاهی ممکن است نیاز باشد که برای دریافت پذیرش با یک استاد مرتبط با دوره تحصیلیتان مکاتبه کنید و گاهی نیاز است که مستقیم مدارک خود را برای کمیته ارسال کنید و اپلای خود را از طریق کمیته دانشگاه پیگیری کنید. البته لازم به ذکر است که دانشجویانی که کشور مبدأ آنها خارج از اتحادیه اروپا است، عموماً مجبور هستند که بهصورت مستقیم از طریق اساتید یا کمیته دانشگاهها اپلای کنند.
در مقابل، اگر دانشگاه شما در لیست دانشگاههای سایت یونی اسیست وجود داشته باشد، شما میبایست ابتدا یک اکانت کاربری برای خود بسازید و سپس مدارک خود را در وبسایت آپلود کنید.
لازم به ذکر است که هزینه استفاده از سرویس یونیاسیست بهصورت پایه 75 یورو و بهازای هر دانشگاهی که برای آن اپلای میکنید میبایست 35 دلار اضافه بپردازید. در مقابل اپلیکیشن فی دانشگاههایی که با یونیاسیست همکاری ندارند متفاوت است و ممکن است هر کدام بین 30 تا 100 یورو هزینه داشته باشند.
مدارک مورد نیاز برای دریافت پذیرش تحصیلی آلمان
مدرک زبان: دقت داشته باشید که مدرک زبان شما باید مرتبط با زبان دوره تحصیلی باشد که میخواهید برای آن اقدام کنید.
مدارک تحصیلی قبلی: برای هر مقطعی که اقدام به دریافت پذیرش تحصیلی آلمان میکنید، میبایست مدارک تحصیلی قبلی خود را به همراه ریزنمرات بهصورت ترجمه شده به آلمانی برای دانشگاه بفرستید.
انگیزهنامه یا SOP: این مدرک درواقع یک متن در حدود 1000 کلمه است که شما در آن سابقه تحصیلی خود را شرح میدهید، درباره اهدافتان از تحصیل در رشته مدنظر و دانشگاه انتخابی صحبت میکنید و همچنین توضیح میدهید که قرار است در آینده، به چه فعالیتهایی بپردازید.
رزومه یا CV: شما در یک فایل 2 الی 3 صفحهای باید به صورت خلاصه سابقه تحصیلی خود را به همراه مراکزی که در آن تحصیل کردهاید را شرح دهید.
فرم پر شده اپلای: این فرم توسط خود دانشگاه ارائه میشود و شما باید آن را پر کنید و ارسال کنید.
توصیهنامه: عموماً دانشگاهها از شما میخواهند که از 1 الی 3 استادی که در طول تحصیل خود در دانشگاه با آنها کلاس داشتهاید، توصیهنامه دریافت کنید.
زمان بندی پذیرش تحصیلی آلمان
یکی از مهمترین شرایط پذیرش تحصیلی آلمان که اگر به آن توجه نکنید در دریافت پذیرش به مشکل خواهید خورد، توجه به ددلاینهاست. درواقع همانطور که متوجه شدید برخی از دانشگاهها بهصورت کلی با یونیاسیست همکاری دارند و این مسئله باعث میشود که بتوان ددلاینهای مشخصتری را برای آنها در نظر گرفت. در مقابل گاهی ممکن است برنامه تحصیلی موردنظر شما در دانشگاهی ارائه شود که با یونیاسیست همکاری ندارد و میبایست بهصورت جداگانه و مستقل به مکاتبه با آن دانشگاه بپردازید تا بتوانید پذیرش تحصیلی فرانسه را دریافت کنید. در چنین مواقعی میبایست به ددلاینهای مشخص شده توسط خود دانشگاه توجه داشته باشید. بهصورت کلی شروع ترم پاییز در آلمان از 1 سپتامبر آغاز میشود و تا 15 دسامبر ادامه مییابد و ترم بهار نیز از 1 مارس شروع شده و تا 30 آپریل تمام میشود. همین مسئله باعث میشود که شما شانس دو بار اپلای در سال را داشته باشید. بهاینترتیب از شما انتظار میرود که برای ترم پاییز از اوایل دسامبر تا 15 ژانویه و برای ترم بهار، اپلای خود را از ماه مه تا 15 جولای انجام دهید.
انواع دانشگاههای آلمان برای دریافت پذیرش تحصیلی
مراکز دانشگاهی آکادمیک
این نوع از دانشگاهها، همان دانشگاههای عادی هستند که عموم رشتههای تحصیلی را در دورههای مختلف ارائه میکنند و عموم دانشجویان در زمان اپلای، برای این دانشگاهها درخواست میفرستند. این نوع از مراکز آموزشی که معادل عموم دانشگاههای ایران هستند را با نامهایی مثل Universität یا Hochschule میشناسند. در این مراکز، دانشجو میتواند در سه مقطع کارشناسی، کارشناسیارشد و دکتری تحصیل کند و به پژوهش و تحقیق بپردازد.
دانشگاههای علمیکاربردی
این نوع از دانشگاهها، مراکزی هستند که تحت عنوان FACHHOCHSCHULE شناخته میشوند و تمرکز اصلی آنها بیشتر بر روی جنبه عملی و کارآموزی در رشته مدنظر است. دانشگاههای علمیکاربردی بهخاطر جنبه عملی، بیشتر برنامههای تحصیلی خود را در رشتههای مهندسی، اقتصاد و مالی ارائه میکنند. همچنین کسانی که قصد دارند از روش آوسبیلدونگ (کارتحصیل) پذیرش تحصیلی آلمان را دریافت کنند، میبایست به سراغ این دانشگاهها بروند. از آنجایی که دانشجویان در دوران تحصیل در این دانشگاهها همواره در حال کارکردن در رشته مرتبط هستند، میتوانند آینده شغلی بسیار بهتری نسبت به دانشجویان دانشگاههای عادی داشته باشند و کارفرماهای آلمانی نیز تلاش میکنند کارمندان خود را از میان فارغالتحصیلان این دانشگاهها انتخاب کنند.
دانشگاههای هنر و موسیقی
یکی دیگر از انواع دانشگاهها در آلمان، دانشگاههای هنر و موسیقی هستند که به نام Kunst und Musik und Film Hochschule شناخته میشوند. تعداد این نوع دانشگاهها در آلمان به نسبت دیگر مراکز آموزشی کمتر است و شمار آنها به 50 مرکز میرسد؛ به این ترتیب، اپلای آلمان در رشتههای هنر و موسیثی دشوارتر است. البته در این بین کالجهای زیادی در این رشتهها فعال هستند که دانشجویان بینالمللی را میپذیرند و شما میتوانید با آزمون ورودی در آنها ثبت نام کنید.
بهترین دانشگاه های آلمان برای پذیرش دانشجویان ایرانی
دانشگاه فنی مونیخ (TUM): دانشگاه فنی مونیخ و به دلیل برنامههای تحصیلی بسیار پیشرفته خود در زمینه مهندسی، علوم کامپیوتر و همچنین علوم طبیعی بسیار مشهور است. این دانشگاه محیطی دوستانه را برای دانشجویان ایرانی به همراه دارد و امکان تحصیل هم به زبان انگلیسی و هم آلمانی، آن را به محیطی توانا برای تحصیل تبدیل کرده است.
دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ (LMU): دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان در شهر مونیخ قرار دارد و دوره تحصیلی خوبی را در زمینه علوم انسانی، علوم اجتماعی و پزشکی ارائه میکند. این دانشگاه تمرکز زیادی بر روی دانشجویان بینالمللی دارد و پروسه اپلای آلمان برای این دانشگاه بسیار ساده است. برنامههای تحصیلی زیادی نیز به زبان انگلیسی ارائه میشوند.
دانشگاه RWTH آخن: این دانشگاه در شهر آخن، راین- وستفالن شمالی قرار گرفته است و یکی از بهترین انتخابها برای دانشجویان ایرانی است که به دنبال دریافت پذیرش تحصیلی فرانسه در رشتههای مهندسی و تکنولوژی هستند. این دانشگاه به دانشجویان بینالمللی علاقه زیادی نشان میدهد بهطوری که برخی خدمات خاص برای ورود و ادغام دانشجویان در بدو ورود به دانشگاه را برای آنها تدارک دیده است.
دانشگاه هایدلبرگ: این مرکز علمی در هایدلبرگ، بادن-وورتمبرگ مستقر شده است و از قدیمیترین دانشگاههای آلمان به شمار میآید. این دانشگاه به دلیل برنامههای تحصیلی خود در زمینه پزشکی، حقوق و علوم طبیعی محبوبیت زیادی کسب کرده است. این دانشگاه شهرت زیادی در خصوص خوشامدگویی به دانشجویان بینالمللی مخصوصاً ایرانیها دارد؛ بهطوریکه عموم دورههای تحصیلیاش را با توجه به نیاز دانشجویان مهاجر برنامهریزی میکند.
دانشگاه Karlsruhe (KIT): این دانشگاه که در کارلسوهه در بادن قرار گرفته است، یکی از بهترین گزینهها برای دریافت اپلای تحصیلی آلمان در رشتههای مهندسی و علوم طبیعی به شمار میآید. این دانشگاه دارای جمعیت زیادی از دانشجویان ایرانی است که به آنها فرصت تحصیل و شرکت در پژوهشهای زیادی را داده است.
دانشگاه اشتوتگارت: این دانشگاه در اشتوتگارت، بادن ووتمبرگ قرار دارد. برنامههای تحصیلی که در زمینه مهندسی خودرو، مهندسی هوافضا و تکنولوژیهای پایدار در این دانشگاه ارائه میشوند بسیار معروف هستند. این دانشگاه برای دانشجویان ایرانی که دوست دارند در یک محیطی آمیخته با علوم مهندسی تحصیل کنند بسیار عالی است.
دانشگاه هومبولت برلین: محل استقرار این دانشگاه در برلین است و آموزشهای این مرکز علمی در زمینه علوم اجتماعی، علوم انسانی و علوم زیستی بسیار مشهور است. دانشگاه هومبولت از این جهت برای دانشجویان ایرانی گزینه خوبی است که به آنها کمک میکند با زندگی در آلمان سریع خو بگیرند.
دانشگاه بن: این دانشگاه در منطقه راین-وستفالن شمالی قرار گرفته است و یکی از بهترین گزینهها برای دریافت پذیرش تحصیلی آلمان در رشتههایی مانند ریاضیات، اقتصاد و فلسفه است. جمعیت ایرانی این دانشگاه روبهرشد است و برای راحتی هر چه بیشتر دانشجویان در روند پذیرش، دورههای مقدماتی آموزشی زبان و دیگر دروس پایه را ارائه میدهد.
دانشگاه فنی درسدن (TU Dresden): این مرکز علمی در منطقه درسدن، زاکسونی قرار گرفته است و از بهترین برنامههای تحصیلی آن میتوان به رشتههای مهندسی، فناوری اطلاعات و همچنین علوم محیطی اشاره کرد. این دانشگاه به دانشجویان بینالمللی پذیرفته شده دورههای مقدماتی و زبانی زیادی را ارائه میکند.
نتیجهگیری
آلمان یکی از پیشرفتهترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی است. همچنین قوانین و سیاستهای مثبت این کشور باعث شده است که بعد از فارغالتحصیلی، دانشجویان بتوانند با فرصت پیداکردن یک شغل مناسب، در آلمان بمانند و طی چند سال، با کمترین هزینه تبدیل به یک شهروند اروپایی شوند. در این میان، تنها دریافت پذیرش تحصیلی آلمان کمی دشوار است که این مسئله با کمی دقت و تحقیق، میتواند آسان شود. تنها نکاتی که باید در این مسیر بهخاطر داشته باشید این است که مدارک خود را بهدرستی آماده کنید، دانش زبانی خود را بالا ببرید و حواستان به ددلاینها باشد!
دیدگاه کاربران