98/06/31
این روزها زیاد میشنویم که فلانی اپلای کرد، فلانی پذیرش تحصیلی گرفت، فلانی فاند دارد، فلانی و .... در این مگا مقاله میخواهیم به طور کامل همه آنچه که باید قبل از تصمیمگیری برای ادامه تحصیل در خارج از کشور و استارت فراید اپلای بدانید را آموزش دهیم. نیاز نیست خط به خط این مقاله را بخوانید، ما سعی کردیم با استفاده از دستهبندیهای درست و ... کاری کنیم که راحتتر به آنچه که دنبالش هستید برسید. به طور خلاصه این مقاله راهنمای کامل اخذ پذیرش تحصیلی و شامل نکات کلیدی است که باید رعایت کنید.
آدرس این صفحه را ذخیره کنید زیرا همیشه بروزرسانی و نکات جدید اضافه خواهد شد. (آخرین آپدیت 10 اردیبهشت1399، ویدئو اپلای دکتری به اروپا اضافه شد)
اپلای و شرایط اپلای شدن چیست؟اپلای کردن یعنی چه؟ هنگامی که فرد تصمیم نهایی برای تحصیل در دانشگاهی خارج از کشور و تبدیل شدن به یک دانشجوی بینالمللی را گرفته باشد باید یک پروسهی رسمی و قانونی را طی کند که به آن اپلای میگویند که این پروسه میتواند برای دانشگاههای مختلف، متفاوت باشد.
خوب حال که فهمیدیم اپلای دقیقا چی هست، اولین کاری که باید برای داشتن یک اپلای موفق انجام بدیم چیست؟ همانطور که پیشتر بیان شد، اپلای برای دانشگاهها و کشورها و حتی مقاطع تحصیلی مختلف، متفاوت است. پس ابتداباید بر اساس رزومه و علایق هدف خود از اپلای را مشخص کنید. اولین موضوعی که باید مشخص کنید، کشور و یا کشورهایی است که دوست دارید به ترتیب اولویت در آنجا ادامه تحصیل دهید.
هر کدام از کشورهایی که انتخاب میکنید ممکن است برای مدتی، خانهی جدید شما شود، پس بر اساس آنچه که در فیلمها میبینید و شنیدههای تعداد محدودی از آشنایان اکتفا نکنید و کامل تحقیق کنید. آبوهوا، فرهنگ و ... را در نظر بگیرید. ما برای شما وبینارهایی تدارک دیدیم که دانشجویان در کشورهای مختلف از تجربیات خود گفتهاند، لینک فیلمهای تعدادی از این وبینارها در زیر قرار داده شده است:
حال که تصمیم گرفتید در کدام کشور ادامه تحصیل بدید، دو راه وجود دارد:
اگر تصمیم گرفتید که از موسسههای اپلای استفاده کنید، موسسههای مختلف را بررسی کنید، به زودی مقالهای آماده خواهیم کرد که در آن نکات انتخاب موسسه مناسب اپلای را بررسی خواهد شد.
حالا توی وب سایت اسکورایز هستید، بد نیست شمارتون را در فرم زیر قرار بدید تا مشاورین ما تماس باهاتون تماس بگیرن، شاید قسمت شد که از طریق اسکورایز اپلای کنید:
و اگر تصمیم گرفتید خودتان اپلای کنید، حتما با آگاهی و علم کافی این کار را انجام دهید، منابع زیر شما را برای شروع یک اپلای موفق آماده میکند.
نحوه اپلای کردن چگونه است؟ ابتدا نگاهی بر مراحل اپلای با دستهبندی کشور را خواهیم داشت سپس در ادامه به صورت ریزتر هر مرحله را توضیح میدهیم.
این کشورها به صورت استاد محور هستند و قبل از اپلای کردن باید با استاد مکاتبه صورت بگیرد ( برای رشتههای انسانی به صورت کمیته محور انجام میشود)
نکته:معمولا دانشگاهها در مرحلهای که به شما پاسخ میدهند از شما هزینه اپلیکیشن دریافت میکنند. Application Fee مبلغی است که باید پرداخت کنید تا بتوانید فرم اپلیکیشن را ثبت کنید، در واقع با این روش دانشگاهها مطمئن میشوند که هرکسی فرم درخواست پر نمیکند، این هزینه معمولا بین ۸۰ تا ۱۲۰ دلار است.
کشورهای اروپایی به صورت کمیته محور عمل میکنند و پوزیشن ها را در سایت دانشگاه یا سایتهای واسطی (که در ادامه آنها را معرفی میکنیم) میتوان پیدا کرد. پس از یافتن پوزیشن مورد نظر و پیدا کردن لینک اپلای، اپلای خود را نهایی کرده و منتظر پاسخ از آن دانشگاه باشید.
نکته: اکثر رشتهها یعنی همه رشتههای مهندسی و علوم پایه سیستم اپلای و مراحل یکسانی دارندبه جز چند رشته که توضیح داده خواهد شد.
ابتدا باید بدانید که دو ترم برای شروع تحصیل داریم:
ترم پاییز یا Fall از مهر ماه آغاز میشود، که معادل سپتامبر یا آگوست است. ترم بهار و زمستان یا Spring و Winter نیز از ژانویه، شروع میشود که همانند ترمهای ما در ایران است. همانطور که در ایران تعداد بسیار کمی میتوانند از بهمن شروع به تحصیل کنند و عموم دانشگاههای ظرفیتهای خود را به مهر ماه اختصاص میدهند، دانشگاههای خارج از ایران نیز به همین ترتیب هستند پس بهتر است، هدف خود را ترم پاییز بگذارید تا شانس بیشتری داشته باشید، البته این به آن معنا نیست که اگر ترم پاییز را از دست دادید، برای زمستان اقدام نکنید، ولی باید بدانید که شانس کمتری برای اپلای خواهید داشت.
برای مثال اگر میخواهید مهر ۲۰۲۱ خارج از کشور باشید، باید تقریبا از مهر ۲۰۲۰ مدارک خود را آماده داشته باشید، و در دی یا بهمن ماه که وبسایت دانشگاهها در دسترس خواهد بود، اپلای کنید. فراموش نکنید که پیش از اپلای باید استاد موردنظر خود را یافته و از وی تایید اپلای دریافت کرده باشید. در ادامه به بررسی تک تک مدارکی که برای اپلای لازم است میپردازیم، ولی ابتدا یکی از بخشهای مهم و سخت اپلای یعنی پیدا کردن و مکاتبه با اساتید را بررسی میکنیم.
راه اول- پس از یافتن دانشگاهمورد نظر خود، در لیست اساتید دانشگاه (faculty members) استادی را پیدا کنید که علایق تحقیقاتش (research interest) به شما نزدیک باشد. به یاد داشته باشید که هر کدام از این اساتید ممکن است شما را بپذیرند در این صورت چند سال آیندهی زندگی خود تقریبا هر روز او را خواهید دید، پس با خود صادق باشید و اساتیدی را پیدا کنید که واقعا به موضوع کارشان علاقه دارید.
راه دوم- يكى از بهترين روشها براى پيدا كردن اساتيد مرتبط به زمينهى تحقيق خاص خود استفاده از Google Scholar است. اگر در اين سايت كليد واژههاى زمينه تحقيق خود را وارد كنيد، ميتوانيد جديدترين مقالات در آن موضوع را مشاهده کرده، وارد صفحهى شخصى نويسنده آن مقالات كه معمولا اساتيد دانشگاه هستند شويد و به آنها ايميل ارسال کنید.
پیشنهاد میکنیم هم اکنون فیلم آموزشی رایگان نگارش اصولی ایمیل برای گرفتن فاند را که توسط تیم حرفهای اسکورایز تهیه شده است را مشاهده کنید. در این فیلم تمام ریز و بمهای نگارش یک ایمیل حرفهای را توضیح دادهایم.
ایمیل درست برابر است با شانس بالا برای پذیرش. همچنین تعداد ایمیلها هم زیاد نخواهد بود به طور مثال
در کانادا تقریبا ۳۰ دانشگاه وجود دارند که در رتبهبندی زیر ۱۰۰۰ هستند. از میان این ۱۰۰۰ دانشگاه ممکن است برای هر رشته ۱۵ دانشگاه، رشته مورد نظرتان را داشته باشند البته این عدد در آمریکا نزدیک به ۲۰۰ تا ۲۵۰ دانشگاه هم برسد. پس دیدیم که نهایتا تعداد ایمیلها حدود ۲۰۰ ایمیل خواهد شد و برای کانادا نزدیک به۳۰۰ ایمیل نیاز خواهید داشت.
باید برای استاد مربوطه وقت کافی اختصاص دهید به خصوص نوشتههایی بنویسید تا متوجه شود مقالههای او را خواندهاید و برای او وقت گذاشتید و اینکه مطالب را به طور خاص برای او نوشتهاید.
سوال بسیار رایجی که اغلب دانشجویان میپرسند و از آن شکایت دارند این است که استادی پاسخ ایمیل آنها را نمیدهد و دلیل آن این است که اغلب همه یک ایمیل انتخاب میکنند و به سایر اساتید کپی ارسال میکنند. مانند نمونه ایمیل زیر:
Dr. Adams,
I am Mohammadreza. Is there any position in your lab?
Regards
اساتید روزانه چند صد ایمیل دریافت میکنند و باید ایمیل شما خاص باشد. عنوان ایمیل نیز بسیار خاصتر تا جلب توجه کند. متن ایمیل فقط و فقط برای آن استاد خاص که به وی ایمیل میزنید شخصیسازی شده باشد. در مورد خود توضیح مختصری بدهید ولی بیشتر در رابطه با استاد و Research های اخیر استاد بنویسید و اینکه چرا شما فردی هستید که اگر به گروه تحقیقاتی استاد بپیوندید فرد مناسبی برای آن position به حساب میآیید. مجددا تاکید میکنیم که متن ایمیل خاص باشد، معمولا بین دو تا سه پاراگراف کافی است. لینک وبسایت خود را (در صورت وجود) حتما قرار دهید. رزومه خود را در وبسایت قرار دهید و علاوه بر آن به متن ایمیل هم attach کنید.
به عنوان ایمیل خود به خوبی فکر کنید تا کاملا منحصر به فرد باشد. برای مثال عنوان زیر میتواند مناسب باشد:
Prospective student interested in ( ) یا Ph.D.application in ...
مرحله بعدی پیدا کردن اساتید است. در وب پیج استاد وارد شوید و اطلاعات را استخراج کنید. برای پیدا کردن اساتید کافی است از گوگل استفاده کنید. برای مثال عبارت زیر را جستجو کنید:
University of Toronto biolgy department faculty
پس ابتدا نام دانشگاه، سپس نام دپارتمان و دانشکده و در نهایت کلمه faculty به معنای هیات علمی.
نکته: در آمریکا و کانادا به هیات علمی faculy میگویند. اگر برای اروپا یا استرالیا اقدام میکنید آنها معمولا از کلمه staff استفاده میکنند.
اگر میخواهید تمام اطلاعات راجع به استرالیا را داشته باشید "اپلای به استرالیا" را ببینید.
ایمیل بزنید و منتظر ایمیل اساتید بمانید. به تعداد کمی از ایمیلهای شما پاسخ داده میشود. برای مثال خیلی طبیعی است که از ۱۰۰ ایمیل که ارسال کردهاید حدودا تنها ۱۰ پاسخ دریافت کنید. اساتید بسیاری از ایمیلها را نمیخوانند. اگر پس از گذشت ۳ روز پاسخ شما را ندادند بدانید دیگر جواب نخواهند داد و بهتر است دوباره برای آن استاد ایمیل بفرستید. البته چند در مورد هم پاسخ خواهند داد که با عبارتهایی به صورت زیر مواجه خواهید شد که بهتر است بر روی مورد دوم و آخر تمرکز خود را بگذارید به خصوص مورد آخر که احتمالا نهایی خواهد شد.
ممنون که پیام دادید، دانشجو نمیگیرم.
دانشجو میگیرم ولی فاند ندارم.
دانشجو میگیریم فاند هم دارم بهتر است اسکایپ داشته باشیم و مصاحبه کنیم.
اواخر تابستان مکاتبات را انجام دهید که در اینصورت یک ماه تا سه ماه به طول خواهد انجامید تا پاسخی دریافت کنید. اگر استاد مذکور پاسخی نفرستادند، مجددا برای او ایمیل ارسال کنید. دقت کنید که در هر دپارتمان به یک نفر بیشتر ایمیل نزده باشید! نهایتا حدود بازه مهر و آبان ماه باید درگیر امتحانات زبان و جی ار ای (اگر لازم است) شوید و به تدریج فرمهای پذیرش را پر کنید.
مهلتها از اواخر آبان شروع میشوند و پایان اصلی آنها در آذر و دی ماه هستند سه نکته زیر را فراموش نکنید:
۱.به تعداد زیاد درخواست اپلای دهید.
۲.ارتباط با اساتید را حفظ کنید.
۳.به کشورهای مختلف اپلای کنید.
تعداد دانشگاههایی که اپلای میکنید باید نزدیک ۱۰به الی بیشتر باشد و تاکید داریم که به تعداد زیاد اپلای کنید تا شانس پذرش شما بیشتر شود.
صرفه جویی نکنید چون ممکن است فاند بالایی را از دست بدهید!
معمولا اساتید هنگام صبح به چک کردن ایمیل خود میپردازند، پس زمانی ایمیل ارسال کنید که وقتی استاد حوالی ساعت ۸ تا ۹ صبح به جعبه نامه های خود در ایمیلش رجوع میکند، ایمیل شما جز ایمیلهای ابتدایی باشد.
به طور کلی سی وی همه فعالیتهایی است که تا به حال داشتید. رزومه قسمتی از سی وی شما می باشد و برای یک منظور خاص گلچین شده است. برای مثال رزومهای که برای یک استاد نرمافزار ارسال میکنید، باید شامل تحقیقات و سابقههای مرتبط با این رشته باشد و قطعا با رزومهای که برای استاد برق میفرستید تفاوت بسیار زیادی دارد. تقویت رزومه برای اپلای اهمیت دارد.
انگیزه نامه یا SOP مخفف statement of purpose است که یکی از مهم ترین مدارکی میباشد که در نتیجه اپلای شما نقش زیادی دارد، در واقع انگیزهنامه که به نوعی بیانگر انگیزه شما از اپلای کردن است، تنها مدرکی است که برخلاف مدارک دیگر آینده شما را به تصویر میکشد و برای کمیته تصمیمگیری بسیار مهم است که بداند هدف و انگیزه شما از انتخاب کشور، دانشگاه و رشته مقصد مذکور چیست. انگیزهنامه خوب میتواند بسیار تاثیرگذار باشد اما نکته مهم این است که نگارش انگیزه نامه خوب بسیار سخت است. چرا؟
زیرا اساتید و کمیته بررسی روزانه تعداد زیادی انگیزهنامه دریافت میکنند و قطعا که کلمه به کلمه آن را نمیخوانند، و شما در چند کلمه فرصت دارید تا خوانندهی خود را جذب کنید که تا آخر توضیحات شما را مطالعه کند.
Letter of Intent یا cover letter یا sop، هر سه به همان انگیزهنامه اشاره دارد که عموما به نام SOP شناخته میشوند.
ما برای شما یک وبینار تدارک دیدیم که در آن طی ۳ ساعت تمام آنچه برای نگارش انگیزهنامه باید بدانید را آموزش دادهایم، فیلم این وبینار را میتوانید از لینک زیر تهیه کنید:
رازهای نگارش SOP و رزومه حرفه ای
اگر تمایل دارید اسکورایز برای شما یک انگیزهنامه اختصاصی و خاص بنویسد میتوانید از لینک زیر اقدام کنید:
توصیهنامه یا recommendation نوشتهای است که بیان و توصیف کننده توانایی و مهارتهای شماست، ولی سوالی که مطرح میشود این است که چه کسانی میتوانند توصیهنامه بنویسند؟ انتخاب فرد درست و مناسب میتواند نتیجه مطلوبی را در اپلای شما به ارمغان بیاورد، این فرد میتواند استاد، کارفرمای سابق یا به طور کلی افراد برجسته و مطرح. به طور مثال اگر برای رشته مکانیک اقدام میکنید توصیهنامه یک بازیگر خیلی نمیتواند مناسب باشد. پس از انتخاب فرد مناسب از وی بخواهید که به طور مناسب و صحیح این کار را انجام دهد.
در مقاله های آینده در مورد نحوهی نگارش توصیهنامه بیشتر توضیح خواهیم داد.
معمولا در اکثر نقاط دنیا هر دو مدرک زبان یعنی تافل یا آیلتس را قبول میکنند، پس در آزمون هر کدام که مناسبتر میدانید شرکت کنید، و اگر نمیدانید کدام آزمون مناسب شماست به لینک زیر رجوع کنید:
تافل بدهم یا آیلتس
به طور کلی تعیینکننده برنامه ریزیهای آتی شما مدرک تافل و آیلتس است و به همین دلیل پیشنهاد میکنیم که در تابستان برای این دو آزمون آماده شوید و اواخر تابستان یا حداکثر اواخر آبان ماه آزمون را داده باشید.
جی آر ای مخفف عبارت Graduate record examination است و ارتباطی با آزمون تافل ندارد. داشتن این مدرک برای آمریکا ضروری است و ۹۵ درصد رشتهها از شما این آزمون را میخواهند ولی در کانادا بسیاری از رشتههای نیاز ندارند.
جی پی ای همان معدل هست که:
مقالهي نمره GPA(جی پی ای) چیست؟ و چگونه محاسبه میشه؟ به تمام سوالات شما در مورد GPA پاسخ دادهایم.
پیشنهاد میکنم وارد لینک زیر شوید، نمرهها و واحدهای هر درس را وارد کنید تا اسکورایز GPA شما را محاسبه کند.
برای بررسی مدارک ارسالی شما، باید هزینه آن را از قبل به دانشگاه پرداخت کرده باشید. همچنین راههایی نیز وجود دارد که میتوانید با انجام دادن آنها درآمد کسب کنید.
آموزش ویدئویی " صفر تا صد اپلای"
این موارد مربوط به فاند (سرمایه، پول) است که شامل:
میشود. از جمله وظایف تی ای مراقبت آزمون و تصحیح برگههای دانشجویان است. در آزمایشگاه نیز۵۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ دلار دریافت میکنید که در برخی کشورها، در سال بخشی از شهریه شما جبران میشود اما بسته به دانشگاه مربوطه میتوان در آمریکا، درآمد تی ای بودن به تنهایی هزینه شهریه را جبران میکند. به عنوان آر ای نیز باید تز خود را انجام دهید و تحقیقات پیرامون آن را انجام دهید و ۱۵۰۰۰ دلار برای این کار از گرنت استاد دریافت میکنید. اگر علاوه بر آر ای و تی ای،از دپارتمان مربوطه اسکالرشیپ هم دریافت کنید، هزینه زندگی و شهریه ها کامل پوشش داده خواهند شد.
برخی اسکالرشیپ ها دولتی هستند. مثلا اسکالرشیپ ونیر Vanier یعنی باید از طرف دانشگاه نامزد شوید و آنها برای شما اپلای کنند. GPAهای بالاتر از ۳.۷ ، ۵۰۰۰۰ دلار در سال میتوانند دریافت کنند.
انتاریو گرجوایت اسکالرشیپ فلوشیپ- برای دانشگاه های کانادا در استان انتاریو است و مبلغ کمی است اما اگر آن را گرفته باشید اساتید بیشتر تمایل خواهند داشت تا شما را به عنوان دانشجو بپذیرند. فرم اپلیکیشن های آن برای دانشگاههایی است که در استان انتاریو باشند. (که البته نصف دانشگاه های کانادا در انتاریو هستند.)
در رشته های هنر و معماری- هم پورتفولیو وجود داردکه این مهمترین قسمت اپلیکیشن شماست که در آن میتوانید هنر خود را به رخ بکشید.
گروه مدیریت و رشته بیزینس- نیز مشکل هستند و مهمترین چیز نمره جی آر ای (GRE) یا (GMAT) شماست که مهم است. در جی آر ای راحتتر میتوان نمره بالا گرفت و تقریبا همه جا هم قبول می کنند. برخی دانشگاه ها حداقل نمره جی آر ای را مشخص نمیکنند اما جی آر ای زیر ۳۰۰ شانس کمی دارد. البته در مواردی هم ممکن بوده که با جی آر ای زیر ۳۰۰ فاند بگیرند.
رشته صنایع- در آمریکا نزدیک به ۶۰ ، ۷۰ و یا بیشتر دانشکده صنایع است حداقل معدل برای لیسانس ۱۵ است و گاهی ۱۴ هم مورد قبول است.
رشته روانشناسی- بسیاری از اپلیکنت ها مربوط به روانشانسی و علوم انسانی هستند بطور خاص پذیرش گرفتن برای روانشناسی بالینی در کانادا مشکل است زیرا افرادی که برای این رشته اپلای میکنند زیاد هستند. همچنین جی آر ای سابجکت مربوط به روانشناسی وجود دارد و وقت زیادی نیاز است تا آن را بگیرید. داشتن یک مقاله خوب نیز بسیار تاثیرگذار است. Test Score ها نیز با اهمیت هستند همچنین سابقه کار آزمایشگاهی بسیار برای اساتید مهم است و اینکه بتوانید در SOP مطالب را به خوبی بپرورانید و توضیح دهید که چه چیزهایی از این فعالیتها آموختهاید، شانس شما را برای پذیرش بیشتر خواهد کرد. در رشتههای مشابه. روانشناسی اکسپریمنتال، Social Work، دپارتمان علوم تربیتی و ... هم اپلای کنید.
آموزش ویدئویی " صفر تا صد اپلای"
هزینه تحصیل- برای دانشجویان اینترنشنال یا ویزای تحصیلی ۱۶ -۲۵ هزار دلار به جز رشته های خاص مثلا بیزینس اسکول در کبک کمی ارزانتر خواهد بود و سالیانه ۱۶ - ۱۷ هزار دلار پرداخت اول ترم خواهد بود که برای کل ترم است البته در برخی موارد میتوان دیفر کرد ولی باید در اواسط ترم حتما پرداخت شود.
هزینه زندگی- وابسته به محل و سبک زندگی است به طور مثال شهر کبک در مجموع ارزانتر است. در مونترال زندگی یک نفره حداقل ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ دلار در ماه هزینه دارد. برای دونفر در هر ماه ۲۰۰۰ دلار کفایت میکند، ولی در انتاریو از ۳۰۰ - ۴۰۰ دلار بیشتر میشود. در آلبرتا و بیریتیش کلمبیا نیز هزینه ها بیشتر است.
سابقه کار- غیر از رشتههای خاص مثل مدیریت و رشته هایی که سابقه کار میخواهند، در مابقی رشتهها مانند مهندسی و علوم سابقه کار تاثیرگذار و سرنوشت ساز نیست. داشتن مدرک زبان نیز مهم است. همچنین معدل خوب و بالا از اهمیت زیادی برخوردار است البته جبرانپذیر می باشد ولی بیشترین تاثیر را دارد. در کانادا معدل مهمتر از دانشگاه است. اینکه قبلا در دانشگاه آزاد تحصیل کردهاید نیز مهم نیست و افرادی بودهاند که در دانشگاه آزاد بودند و معدل متوسط یا بالایی داشته اند و در دانشگاه یو بی سی تورنتو و کلمبیا فاند کامل گرفت.
در مقطع کارشناسی ارشد حقوق LLM میتوان خواند و دوره های آن در گرایش های مختلف ۱ ساله، ۱۵ ماهه و گاها ۱۰ ماهه هستند و تافل بالای ۱۰۰ میخواهند اما معمولا گران هستند.
داشتن مدرک جی آر ای در همه رشته ها کمککننده اپلای است ولی در همه رشتهها ضروری نیست و باید دید جی آر ای required است یا recomended و اگر ریکامند بود تمرکز باید بر روی تافل و آیلتس باشد. در مجموع گرفتن پذیرش از آمریکا بسیار راحت تر از کانادا است دلیل اصلی هم تعداد دانشگاههای امریکاست که حدود ۱۰ برابر دانشگاه های کاناداست. کل دانشگاه های کانادا به تعداد دانشگاههای کالیفرنیاست.
رشتههای انرژی هسته ای، انرژی، نفت، گاز و پتروشیمی و رشته های نظامی. این رشتهها در برجام ذکر شده بود ولی هیچ گاه این تحریم ها برداشته نشد و پس خروج آمریکا از برجام هیچ تاثیری در ویزای دانشجویی نخواهد داشت. مدت تحصیل تاثیر منفی در اخذ ویزا نخواهد داشت و مهمترین عامل معدل است که اگر شش ساله فارغالتحصیل شوید ولی معدل بالا داشته باشید بهتر است.
در کانادا مالیات بر ارزش افزوده وجود دارد. مثلا اگر دررستوران غذا بخورید، ۵ درصد مالیات فدرال مرکزی خواهد بود. در مجموع ۱۵ درصد مالیات اخذ میشود. در بریتیش کلمبیا ۱۲.۵ درصد مالیات داریم. آلبرتا ۵ درصد مالیات اخذ میشود و مالیات استانی وجود ندارد.
بهتر است این کار را نکنید. چون ایران هزینه کمتری دارد. همچنین برای ویزا به مشکل خواهید خورد.اگر برای لیسانس و کالج نمره آیلتس ۶.۵ لازم است و شما ۶ شدهاید، امکان دارد به شما ویزا بدهند اما برای ارشد و دکتری این اقدام را نکنید و حتما در ایران امتحان آیلتس دهید.
معمولا کانادا. ولی استرالیا را حتما امتحان کنید به خصوص اگر مقالات خوبی دارید. آیلتس ۷ برای فاند کافی است ولی بهتر است نمرهی بیشتری بگیرید.
خیر، اگر پی ار داشته باشید ارزان تر خواهد بود و میتوانید برای رزیدنت کبک هم اقدام کنید که بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار در هر ترم شهریه خواهید داشت ولی هیچ گاه صفر نمیشود. بعد از تحصیل نیز شرایط اقامت دائم در کانادا بسیار راحتتر خواهد شد.
جواب تمام این سوالها و دیگر سوالهای شما در مقالهی اپلای آمریکا بخوانید.
دو نوع پذیرش امکانپذیر است:
۱) نوع اول این که دنبال پوزیشنهایی که منجر به ادامه در مقطع پسادکتری میشوند باشید. مثلا سایتهایی مانند:
در این سایتها میتوانید پوزیشنها را پیدا کنید. پروژههای دکتری یک شغل محسوب می شوند و عناوین معین و حقوق مشخص دارند. این سایت ها از دانشگاه های مختلف پوزیشنها را قرار میدهند.
اگر رشتهی خاص و یک ریسرچ اینرست خاصی دارید، اگر در چندین سایت جستجو کردید و پوزیشن مناسب وجود نداشت کاملا عادی است و باید هر هفته به جستجوی خود ادامه دهید.
1. نکته اول:
بی جهت و بدون دلیل اپلای نکنید. بسیاری از پوزیشن ها پروپزال میخواهند و ممکن است پذیرش نشوید. از بین 10 درخواست طبیعی است که 9 مورد آن رد شوند. باید برای ۲۰ پوزیشن اپلای کنید ولی باید درست اپلای کنید. ممکن است شخصی بگوید برای ۷۰ مورد اپلای کردم ولی پذیرفته نشدم. باید دید آیا برای شما مناسب بوده است یا خیر زیرا ریسرچ اینترست خیلی اهمیت دارد. آیا تز او در همان زمینه بوده است؟ آیا اپلیکیشن خوب داشته است؟
2. نکته دوم:
این گونه پوزیشنها زمان خاص ندارند و ممکن است هرموقع منتشر شوند.
به کسانی که یک تا دو مقالهی خوب دارند پیشنهاد میکنیم در اروپا و برای دکتری اپلای کنند زیرا اقدام برای اروپا بدون پابلیکیشن واقعا سخت خواهد بود. برای پروپزال نوشتن باید وقت گذاشت. روش دیگر مکاتبه است. باید استاد بیابید. یک به یک اساتید را بررسی کنید. گاها ممکن است اساتید برای شما پوزیشن نیز تعریف کنند.
کشور آلمان از قدرتمندترین کشورهای اقتصادی اتحادیه اروپا می باشد، و البته در راستای سیاستهای افزایش قدت اقتصادیش عموما دانشگاههایش رایگان است، حتما مقالهی اپلای برای آلمان را بخوانید.
حداقل معدل مورد نیاز در ایتالیا ۱۴ است. اگر معدل کمی دارید، گزینهی مناسبی برای شما خواهد بود. دانشگاههای ایتالیا شهریه دارند و بسته به رشته و دانشگاه بین ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ یورو در سال از شما شهریه اخذ میگردد هزینه زندگی در ایتالیا نسبت به آلمان ارزانتر است. در ایتالیا بورسیه استانی وجود دارد. می توانید عبارت DSU (Need based fund) را جستجو کنید تا مدارک مورد نیاز این فاند را مشاهده کنید.
بورسیه استانی یا دی اس یو به نیاز مالی شما مرتبط است. مبلغ این بورسیه تا سقف ۵۲۰۰ یورو در سال خواهد بود. معمولا شرایط بازپرداخت در دو قسط است.
اگر برای دی ماه اپلای کنید بین اسفند تا اردیبهشت پاسخها خواهند آمد. بعد از این باید برای ویزا اقدام کنید. معمولا در جولای باید برای دی اس یو اپلای کنید و نتایج در اکتبر منتشر می شوند که در آن هنگام در ایتالیا هستید و قسط اول شهریه رو هم دادید. مثلا برای پلی تکنیک میلان ۹۰۰ یورو شهریه است و احتمالا قسط اول دی اس یو رو بعد از پرداخت قسط اول خواهند داد.
در ایتالیا یک عدد کارت علاوه بر کارت دانشجویی میدهند که نوعی بورسیه است روزی ۵ یورو میتوانید خرج کنید. قسط دوم تا سال بعد که برخی واحدها را پاس کرده باشید، نخواهند داد. دوباره برای دی اس یو اپلای کنید. قسط دوم سال اول و قسط اول سال دوم به همراه ۹۰۰ یورو شهریه که در ابتدا داده بودید به شما پرداخت خواهد شد. بدین ترتیب پول زیادی خواهید داشت که پرداخت آن کمی عجیب است ولی پولی که می گیرید، وابسته به نوع زندگی شما، ۵۰ - ۷۰درصد و گاها ۱۰۰ درصد از هزینه ها را پوشش میدهد.
در سایت https://www.universitaly.it/ عبارت courses in English را بنویسید و جستجو کنید البته باید سایت را به حالت انگلیسی تبدیل کنید.
تعداد برنامه های انگلیسی حدودا ۲۰۰- ۳۰۰ مورد خواهد بود. این برنامهها را از سایت زیر پیدا کنید:
قسمت بالای سایت course program دارد و به ندرت شهریه نیز دارند همچنین هزینه اپلیکیشن کمتر هم دارند که در حدود ۴۰-۵۰ یورواست. حداقل معدل ۱۵ نیاز است و این به این معنی نیست که اگر شما حداقل زبان و معدل رو دارید پذیرش شما قطعی خواد بود. بنابراین به تعداد زیاد اپلای کنید.
دانشگاه اسلو نیز برای روانشناسی برنامه دارد که حدودا ۱۰ درصد پذیرش به عنوان ورودی میگیرد. نکته این است که برای نروژ باید مدرک تحصیلی خود را دریافت کرده باشید و سپس اپلای کنید. بعضا با این مسئله که در حین تحصیل اپلای کنید، مشکل دارند.
NTNU برای رشته های نفت و مهندسی خوب است. پیشنهاد ما این است که اگر اواسط ترم ۷ زبان و باقی مدارک شما کامل است، اپلای کنید که یک سال وقفه بین تحصیل شما نیفتد.
شرایط اپلای به این کشور مشابه کشور آلمان است و برای کسانی مناسب است که وقفه تحصیلی زیادی دارند. اتریش برای ویزا دادن به وقفه تحصیلی حتی به صورت بلند مدت نیز حساسیتی ندارد و مشابه سیستم آلمان است اما برنامههای انگلیسی کمتری نسبت به آلمان وجود دارد و fee ثابت ۷۲۰ یورو در هر ترمی خواهید داشت.
فرانسه گزینه های رایگان انگلیسی زیادی ندارد.
در سایت campusfrance پروگرم پیدا کنید. بسیاری از رشتهها در مقطع کارشناسی ارشد یکساله به اتمام میرسند و پایان نامه ندارند که این مسئله کار را برای ادامه راه سخت میکند چون به سرعت فرصت های شما از دست می روند و باید سریعتر کار خود را به پایان برسانید. برای پروگرم هایی که به زبان انگلیسی است ۲۵۰ یورو National fee دارند همچنین اکثر پروگرمها هم شهریه دارند.
شرایط در کشورهای سوئد و فنلاند و دانمارک و اسکاندیناوی تقریبا مشابه است.
برخی افراد مصرر هستند که به دانمارک یا سوییس یا کشورهای ذکر شده در بالا بروند و یا به دنبال این هستند که برای کارشناسی ارشد فاند های Merit base بگیرند. همه ۶ کشور بالا شهریه های قابل توجه دارند. پیشنهاد ما به کسایی است که معدل قابل توجه یعنی بالای ۱۷ دارند زیرا فاند به معدل های خوب تعلق می گیرد. کشور سوئیس نیز دانشگاههای خوبی دارد مانند ETH, EPFLو در کشور سوئد Lond،KTH و آپسالا. این دانشگاهها بودجه مالی بالایی دارند و اگر دانشجوی پر تلاشی باشید فاند خوبی خواهید گرفت. بورسیههایی که به دانشجویان اختصاص میدهند همهی هزینهها را پوشش میدهد و تمامی این کشورها بورسیه دولتی هم دارند و مهلت ثبت نام معمولا دسامبر و ژانویه است. 13 تا ۲۵ هزار پوند شهریه دانشگاهها است.
گرفتن بورسیههای انگلستان در مجموع مشکلتر است. کارشناسی ارشد در این کشور ۱ ساله به اتمام میرسد و با رزومه متوسط میتوان به دانشگاههای خوب اپلای کرد ولی باید شرایط مالی متناسب با آنها را داشته باشید زندگی در انگلیس هم نسبت به باقی کشورها در مجموع سختتر است.
در آلمان گرفتن فاند ( هم هزینه تحصیل رایگان باشه هم حقوق بتوان گرفت) معمول نیست و پیشنهاد ما کانادا، آمریکا و استرالیا است. اما اگر حتما میخواهید به آلمان بروید میتوانید امتحان کنید و در سایت آن دانشگاه مذکور میتوانید قسمت اسکولار شیپ ها ببینید. آلمان بورسیه های دولتی مختلفی دارد و ممکن است به شما اختصاص بدهند.
خیر، مکاتبه لازم نیست و باید اپلای کنید.
می توان گفت تقریبا فاند در انگلیس وجود ندارد یا نادر است.
بله، البته شانس کمتر خواهد بود و باید بر روی گرفتن نمره زبان بالا تمرکز کنید. خصوصا اگر مقاله ندارید بهتر است برای آمریکا و کانادا اقدام کنید.
یافتن کار در ایتالیا مشکل است اما ایتالیا میتواند سکوی پرتاب خوبی برای دکتری در آمریکا و کانادا و یا برای کار در نقاط دیگر اروپا باشد.
در انگلیس ۱۰ الی ۱۵ هزار پوند برای زندگی و یرای شهریه سالانه ۱۵ تا ۲۵ هزار پوند لازم است. مقدار فاند دکتری در اروپا مناسب است و معمولا ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ یورو در ماه خواهد بود. بدون مقاله اپلای برای دکتری در اروپا سختتر خواهد بود ولی برای آمریکا و کانادا بهتر و آسانتر است. در اروپا پابلیکیشن خیلی اهمیت دارد و زبان خیلی مهم نیست. در کانادا و آمریکا به زبان و پابلیکیشن اهمیت یکسانی می دهند.
برخی دانشگاهها در بعضی کشورها از شما میپرسند که اگر فاند نداشته باشید قادر به پرداخت شهریه هستید یا نه و اگر بگویید خیر و به شما فاند ندهند پذیرش نمیشوید. این موضع در آلمان و ایتالیا چندان مهم نیست که تمکن مالی داشته باشید. گرفتن فاند از کشورهایی که شهریه ندارند سخت خواهد بود.
در اروپا و به خصوص در آلمان به تغییر رشته حساسیت دارند و البته به رشته کارشناسی شما هم بستگی دارد. برای این کار باید به ادمیشن آفیس ها ایمیل بزنید و این مطلب را بپرسید. در وب سایت د آ د قسمتی به نام requirment وجود دارد که میتوانید از این امر مطلع شوید.
در مواردی با ۵ تا ۵.۵ هم قبول شدند.
با مقالات و نمرات زبان می توانید معدل پایین خود را جبران کنید.
متاهل یا مجرد بودن هیچ ارتباطی به دریافت پذیرش ندارد.
تفاوتی بین شروع خواندن از ابتدا و مجدد خواندن وجود ندارد (البته بعضی مواقع اجازه نمی دهند) تنها مسئلهای که بوجود می آید مشکل ویزا است گاها برای اروپا هم پیش میآید که باید توجیه کنید که به چه دلیل دوباره میخواهیدارشدبخوانید.
بله وجود دارد. اما خیلی کم، نمره GRE یا GMAT تعیین کننده است البته خیلی دانشگاه ها هم سابقه کار از شما می خواهند.
به طور کلی بله ولی با شرط این که رزومه شما در قسمت های دیگر را بهتر باشد یعنی زبان، مقالات، جی آر ای و ...، همچنین بر روی مکاتبات هم بیشتر کار کنید.
خیر.
اگر از یکسال بیشتر باشد باید توجیه بیاورید که مشغول چه کاری بودهاید.
بله در مجموع مهمتر است و دانشگاه ها معمولا علاوه بر معدل کل، جی پی ای،imager یا نمرات معدل دروس تخصصی، معدل سال آخر یا ۲ سال آخر را نیز می خواهند.
ابتدا باید گفت که بحث ویزا و اپلای از یکدیگر جدا هستند. اپلای یعنی درخواست دادن برای پذیرش و پس از گرفتن پذیرش بسته به کشور ممکن است پذیرش شما با فاند باشد و یا اینکه پذیرش بگیرید و برای فاند جداگانه اقدام کنید.
کشورآلمان حدود ۲۰۰۰ برنامه و طرح انگلیسی دارد که شهریه نمیخواهند و یا کمتر از ۵۰۰ یورو هزینه دارند. اولین پارامتر برای آلمان این است که رشته مد نظرتان در کدام دانشگاهها ارائه میشوند.
خیر، نیازی نیست. همچنین در سیستم آلمانی معدل حداقل ۱۵ میباشد و نمرات بین ۱ تا ۵ هستند. باید حداقل ۲.۵ داشته باشید. البته گاها ۲.۳ - ۳ نیاز دارند.
Fee هزینههایی جدا از شهریه را شامل میشود که دانشگاه از شما میگیرد. مثل باشگاه، technology fee و … و در همه نقاط دنیا نیز به همین صورت است. در آلمان این هزینه بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ یورو متغیر است. شهریه در اغلب استانها مجانی میباشد و در مابقی استانها هم مقدار بسیار کمی (تا حدود ۱۵۰۰ یورو) به عنوان شهریه اخذ میگردد.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
دیدگاه ها
پاسخ به کامنتها به صورت ایمیل ارسال میشود.
برای ثبت دیدگاه وارد شوید ورود به صفحه کاربری
توراندخت
99/06/10
سلام وقت بخیر برای پذیرش مقطع کارشناسی ارشد، سن تا چند سال مناسب هست؟
Mahid
98/07/30
سلام. وقت بخیر سوالم در رابطه با مدرک موقت بود که ایا میشه با مدرک موقت ارشد کارهای اپلای رو انجام داد یا حتما باید از همون اول اصل مدرک رو ارايه بدیم؟