تاثیرات کرونا روی ویزای تحصیلی دانشجویان در آمریکا

مدت زمان مطالعه:
6 دقیقهتاریخ ثبت:
99/05/01نویسنده:
محمدرضا طیران
سازمان مهاجرت آی سی ای روز دوشنبه اعلام نمود که در صورت تغییر رویکرد دانشگاهها به تدریس آنلاین، دانشجویان بینالمللی که در حال تحصیل در ایالات متحده هستند، باید این کشور را ترک کنند یا در معرض خطر اخراج از کشور قرار گیرند. این رویکرد جدید ممکن است بسیاری از دانشجویان خارجی که برای تحصیل در دانشگاههای آمریکا به این کشور آمدهاند را تحت تاثیر قرار دهد.
دانشگاههای سراسر آمریکا به دلیل شیوع ویروس کرونا در حال تصمیمگیری در مورد این تغییر هستند. به عنوان مثال، در دانشگاه هاروارد، تمام دروس به صورت آنلاین انجام میشود. برای دانشجویان بینالمللی، این امر به معنی اجبار به ترک ایالات متحده است.
والریا مندیولا 26 ساله، دانشجوی تحصیلات تکمیلی هاروارد گفت: “بلاتکلیفی زیادی وجود دارد و این بسیار ناامیدکننده است”. “اگر مجبور به بازگشت به مکزیک باشم، میتوانم برگردم، اما بسیاری از دانشجویان بینالمللی نمیتوانند”.
ICE روز دوشنبه در اعلامیهای روشن نمود که
“دانشجویانی که تحت ویزای خاصی قرار میگیرند، ممکن است به طور کامل تحت آموزش آنلاین قرار نگیرند و در ایالات متحده باقی بمانند”
. او همچنین افزود: “وزارت امور خارجه ایالات متحده ویزای تحصیلی برای دانشجویانی که در دورههای کاملا آنلاین در ترم پاییز ثبت نام نمودهاند، صادر نمیکند و نیز ادارهی گمرک و حفاظت مرزی آمریکا اجازهی ورود این دانشجویان به ایالات متحده را نخواهد داد.”
این آژانس پیشنهاد کرد که دانشجویانی که در حال حاضر در ایالات متحده ثبت نام کردهاند، اقدامات دیگری مانند انتقال به موسسات دارای آموزش حضوری را در نظر بگیرند. برای دانشگاههایی که از یک مدل ترکیبی استفاده میکنند، مانند ترکیبی از کلاسهای آنلاین و حضوری، یک استثنا وجود دارد.
برد فارنزورث، نایب رئیس شورای آموزش آمریكا گفت كه این اطلاعیه او و بسیاری دیگر را غافلگیر کرده است. او که موسسهاش بیش از 1800 کالج و دانشگاه را نمایندگی میکند، افزود: “ما فکر میکنیم این امر باعث سردرگمی و عدم اطمینان بیشتر خواهد شد و ما امیدوار بودیم که ارزش بیشتری برای راههای متفاوتی که دانشگاههای مختلف ممکن بود در پیش گیرند، قایل شویم.”
فارنزورث اظهار داشت: یکی از نگرانیهای مربوط به شیوهی جدید این است که اگر وضعیت بهداشت عمومی در پاییز وخیمتر گردد، حتی دانشگاههایی که کلاسهای حضوری را ارایه میدهند احساس کنند که باید برای حفظ امنیت تمام دورهها را آنلاین برگزار کنند.
شرایط ویزا برای دانشجویان همیشه سخت بوده و اکنون آمدن به ایالات متحده برای گذراندن دورههای آنلاین ممنوع شده است. ترزا کاردینال براون، مدیر مهاجرت و سیاستهای بین مرزی در مرکز سیاستگذاری بایپارتیزان گفت: “اینها بعضی از دانشگاههای غیر رسمی و کلاهبردار نیستند. اینها دانشگاههای قانونی هستند که به طور معمول برنامههای درسی حضوری ارایه میدهند، اما به خاطر کرونا دچار مشکل شدهاند”.
“مسالهی بزرگتر این است كه برخی از كشورها محدودیتهای مسافرتی اعمال کردهاند و این دانشجویان نمیتوانند به خانه برگردند، پس در این صورت چه کنند؟” او افزود، “این امر برای بسیاری از دانشجویان یک معضل است”.
رئیس دانشگاه هاروارد، لری باکو، عصر دوشنبه در بیانیهای اظهار داشت: “ما بسیار نگران هستیم که شیوهنامهای که امروز توسط ICE صادر شده است، راه حلی تند و یکمتغیره برای یک مشکل پیچیده باشد و برای دانشجویان بینالمللی به ویژه آنان که در دورههای آنلاین هستند، گزینههای معدودی از قبیل خروج از کشور یا تغییر دانشگاه باقی بگذارد”.
باکو ادامه داد: “این امر رویکردهای هوشمندانهای که توسط برخی موسسات مانند هاروارد در مورد ادامهی دورههای تحصیلی ضمن رعایت اصول بهداشتی اتخاذ گردیده را نادیده میگیرد”.
وی همچنین گفت: “ما با سایر کالجها و دانشگاههای سراسر کشور به طور نزدیک همکاری خواهیم کرد تا مسیری رو به جلو را تبیین کنیم”.
دولت ترامپ با استناد به همهگیری ویروس کرونا تغییراتی در سیستم مهاجرت ایالات متحده ایجاد نموده که منجر به ممانعت از ورود مهاجران به این کشور گردیده است.
ماه گذشته، کاخ سفید با صدور یک بیانیهی مهاجرتی، به طرز چشمگیری مهاجرت قانونی به ایالات متحده را محدود نمود که موجب سردرگمی صدها فرد و شرکت در مورد برنامهی آیندهی خود گردید.
در این اعلامیه، دولت استدلال میکند که به دلیل “شرایط فوقالعادهی” ناشی از ویروس کرونا خواستار تعلیق ویزاهای مبتنی بر اشتغال است. اما طرفداران مهاجرت، صنایع و متخصصان میگویند که دولت از این بیماری برای ایجاد تغییرات گسترده در امر مهاجرت سو استفاده کرده و هدف خود برای کاهش مهاجرت قانونی پیگیری میکند.
اعلامیهی روز دوشنبه، مانند تغییراتی که پیش از آن رخ داد، میتواند منجر به خروج اجباری بسیاری از دانشجویان خارجی شود که اغلب شهریههای بالایی پرداخت میکنند.
براساس اطلاعات موسسهی سیاستهای مهاجرتی که یک اندیشکدهی مستقر در واشنگتن دی سی است، ویزای حدود 1.2 میلیون نفر از دانشجویانی که از مارس 2018 در بیش از 8،700 موسسه در سراسر کشور ثبت نام کردهاند، تحت تاثیر قرار میگیرد.
فارنزورث گفت که وی اعلامیه را بخشی از الگوی بزرگتر اقدامات دولت میداند که “لحن مناسبی نیز ندارد”. او همچنین افزود “فکر میکنم این امر باعث میشود که دانشجویان بینالمللی اضطراب بیشتری داشته باشند و ممکن است کسانی که هنوز فکر میکنند که قرار است در پاییز به کجا بروند را به انتخاب یک دانشگاه در کشورهای دیگر سوق دهد”.
در حالی که دانشجویان ممکن است گزینهی انتقال به دانشکده یا دانشگاههای دیگر که دورههای حضوری را ارایه میدهند را داشته باشند، این امر با وجود نگرانیهای مداوم در مورد ویروس کرونا ممکن است دشوار باشد. برخی موسسات اعلام کردهاند که قصد دارند دانشجویان را برگردانند اما ترمهای تحصیلی را کوتاه کنند و همچنین تقریبا تمام کلاسهای حضوری در طول ترم را لغو میکنند.
نظرات کاربران
برای ارسال نظر باید در سایت ثبت نام کنید.
حساب کاربری دارید؟ وارد شوید