98/11/24
کشور آمریکا از دیرباز همواره یک هدف و رویای بزرگ برای بسیاری از افراد و مقصدی جهت تحصیل و زندگی بوده است. از دلایل اصلی محبوب و جذاب بودن این کشور برای اپلای و نهایتا امکان اقامت و شهروند شدن، امکانات و تسهیلات متنوع به خصوص برای دانشجویان، گستردگی و تنوع موقعیتهای تحصیلی و البته کاری با درآمد مکفی در هر گرایش و رشته، تنوع ملیتها، فرهنگ متفاوت و کسب تجربه جدید و تکرارناپذیر است.
اما تحقق این رویا چگونه ممکن است؟
چه مراحلی باید طی شود تا بتوان از طریق تحصیل به این کشور اپلای کرد؟
اساسا آمریکا برای اپلای بهتر است یا اروپا؟
اقدام برای ارسال درخواست تحصیلی به دانشگاههای آمریکا چه زمانی است؟
و نهایتا چقدر باید هزینه کرد؟
اینها سوالاتی هستند که در این مقاله به آنها پاسخ خواهیم داد. برای کسب اطلاعات بیشتر و جزئیتر درمورد اینکه اپلای چیست، میتوانید مگا مقالهی اپلای اسکورایز را از لینک زیر مطالعه کنید:
اپلای چیست و چگونه اپلای کنیم؟
به طور کلی این مسئله که اپلای آمریکا بهتر است یا اروپا، بستگی زیادی به هدف شما و عوامل دیگر دارد. اگر پس از تحصیل، قصد بازگشت به ایران را داشته باشید، اروپا مناسبتر است زیرا فرآیند اپلای به اروپا در مقایسه با آمریکا سادهتر، راحتتر و کم استرستر است و اگر موفق به دریافت کمک هزینه از کشور مقصد شوید، شرایط بهتری نیز خواهید داشت که البته غالب دانشگاهها در کشورهای اروپایی، به دلیل نظام اقتصادی سوسیالیستی، هزینه شهریه نداشته و امکانات و تسهیلات رفاهی مناسبتری به دانشجوهای خود ارائه میکنند. از طرفی به دلیل اینکه معمولا گرفتن اقامت اروپا فرآیند طولانیتر و چه بسا مشکلتری نسبت به آمریکا دارد و احتمال پیدا کردن شغل پس از اتمام تحصیل، کمتر از آمریکاست، برای کسانیکه قصد مهاجرت و اقامت خارج از ایران ندارند و میخواهند پس از پایان تحصیل به ایران برگردند، مناسبتر است.
اما اگر قصد بازگشت به ایران را نداشته باشید، به جهت داشتن تنوع جمعیتی از لحاظ ملیت افراد و سرعت پیشرفت صنعتی و در نتیجه فرصتهای بیشتر کاری، اپلای به آمریکا بهتر است و احتمال اینکه پس از اتمام تحصیل بتوانید در آنجا بمانید و مدت زمان لازم برای گرفتن اقامت را طی کنید، بیشتر خواهد شد. البته یکی از نکات منفی اپلای به آمریکا، مسافت دور آن و همچنین یکطرفه بودن اکثر ویزاهای صادر شده و در نتیجه نداشتن امکان رفتوآمد به ایران است. در نقطه مقابل، از نکات مثبت اپلای به آمریکا، داشتن گزینههای بیشتر جهت انتخاب دانشگاه مقصد است زیرا غالب دانشگاهها به خصوص دانشگاههای مطرح و برتر جهان، در آمریکا قرار دارند.
مراحل کلی اپلای آمریکا به صورت زیر است:
گام اول - فارغ از رشتهایی که در آن تحصیل میکنید، یکی از شروط لازم برای اپلای به آمریکا، نوشتن یک رزومه (CV) قوی، داشتن توصیهنامه از اساتید خود و انگیزهنامه و سپس ارسال آن به دانشگاهها و اساتید مختلف است. لیست دانشگاهها از طریق جستجو در گوگل و یا رجوع به سایتهایی مانند usnews.com و ... قابل دسترسی است. پس از آن باید رزومه خود را به ایمیل اساتید ارسال کنید.
گام دوم -لازم به ذکر است که داشتن مدرک زبان در زمان ارسال رزومه الزامی نیست هر چند اگر قبلا مدرک زبان دریافت کردهاید، ممکن است شانس بیشتری در گرفتن پذیرش داشته باشید اما میتوانید در متن ایمیل خود در مورد اینکه مدرک زبان ندارید و بزودی در آزمون زبان شرکت خواهید کرد و یا آزمون دادهاید اما هنوز نتیجه آن را دریافت نکردهاید، توضیح مختصری بدهید. بهتر است قبل از شروع ثبت نام دانشگاهها که مهر ماه است، در آزمون تافل شرکت کنید.
گام سوم - پاسخ دانشگاهها به درخواستها مبنی بر پذیرش یا عدم پذیرش هر فرد معمولا از اسفند ماه شروع میشود. پس از دریافت پذیرش دانشگاه موردنظر (که به آن i20 میگویند)، برای دریافت ویزا و مراجعه به سفارت و پر کردن فرمهای مورد نیاز اقدام کنید.
معمولا زمان ارسال درخواست تحصیلی و شروع مکاتبه کردن با دانشگاههای مختلف آمریکا و اساتید آن و ارسال رزومه خود، حدودا باید 10 ماه تا یک سال قبل از زمانی باشد که قصد آغاز به تحصیل دارید. زمان آغاز ثبت نام در دانشگاههای آمریکا برای سال تحصیلی جدید که پاییز یک سال بعد خواهد بود، از مهرماه شروع و معمولا آخرین مهلت آن، آذر یا دی ماه است. به عبارت دیگر تقریبا یک سال قبل از شروع هر سال تحصیلی، باید ثبت نام کنید.
هزینههای تحصیلی – هزینه تحصیلی یا همان شهریه، غالبا به دانشگاه محل تحصیل مربوط است نه به شهری که در آن زندگی میکنید. این هزینه، برای مقطع کارشناسیارشد و دکتری در ارزانترین دانشگاههای آمریکا حداقل حدود 12000 دلار برای یک سال است و تفاوتی برای دانشجوهای خارجی و غیرخارجی ندارد. به طور کلی و میانگین، در تمام رشتهها 20000 دلار و در رشتههای کسبوکار تا40000 دلار خواهد بود.
هزینههای زندگی – هزینه زندگی بستگی به شهری که در آن زندگی میکنید، متغیر است و مربوط به دانشگاه محل تحصیل نیست. اما حداقل هزینه زندگی در یک ماه از سال و برای یک نفر، تقریبا 1000 دلار خواهد بود و برای دو نفر تقریبا سی درصد به مبلغ قبلی اضافه خواهد شد. به طور مثال حداقل این هزینه در شهر نیویورک 2000 دلار است. بنابراین میتوان گفت هزینه زندگی یک نفر در یکسال حدود 18000 دلار است.
میانگین هزینه تحصیل و زندگی یک دانشجو در آمریکا و در یک سال = حدودا 40000 دلار
البته باید به این نکته هم اشاره کرد که برخی از نقاط آمریکا از لحاظ هزینه زندگی با سایر نقاط متفاوتتر است. به طور مثال، هزینه زندگی در شمال شرق آمریکا و یا شهرهای معروفی چون نیویورک، ماساچوست، پنسیلوانیا و ... نسبت به شهرهای جنوبی همچون تگزاس، می سی سی پی، آلاباما، تنسی، کنتاکی، جورجیا و ... بیشتر است.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
دیدگاه ها
پاسخ به کامنتها به صورت ایمیل ارسال میشود.
برای ثبت دیدگاه وارد شوید ورود به صفحه کاربری