تاریخچه اداره مهاجرت آمریکا
تاریخچه اداره مهاجرت آمریکا گذشته دور و درازی دارد، اما تأسیس سازمان کنونی که تحت عنوان USCIS شناخته میشود به سال 2003 برمیگردد. درواقع پیش از تأسیس اداره مهاجرت آمریکا، یک سازمان دولتی به نام سازمان مهاجرت و شهروندی ایالات متحده با نام اختصاری INS (Immigration and Naturalization Service) مسئولیت نظارت بر امور مهاجرتی و شهروندی این کشور را بر عهده داشت.
سازمان INS در سال 1933 تأسیس شده است و وظایف آن حول محور بررسی درخواستهای ویزا، صدور گرین کارت و اداره امور مربوط به پناهندگان و مهاجران متمرکز بود. همچنین این سازمان زیر مجموعه وزارت امنیت ملی ایالات متحده (DHS) به حساب میآمد که متاسفانه در سال 2003، در پی حملات تروریستی 11 سپتامبر، این سازمان به دلیل انتقادات و ناکارامدی ها منحل شد و وظایف آن به سه بخش اصلی که آنها هم زیر مجموعه وزارت امنیت ملی آمریکا محسوب میشدند تقسیم گردید. هم اکنون این سه بخش عبارتند از:
U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS): این سازمان همان اداره مهاجرت آمریکا است و مسئولیت امور مربوط به شهروندی و مهاجرت، از جمله پردازش درخواستهای ویزا و گرین کارت را بر عهده دارد.
U.S. Immigration and Customs Enforcement (ICE): این سازمان مسئول اجرای قوانین مهاجرت و امنیت داخلی است و بر روی مسائل مربوط به مهاجرت غیرقانونی و جرائم مرتبط با آن تمرکز دارد.
U.S. Customs and Border Protection (CBP): این سازمان مسئول کنترل مرزها و نظارت بر ورود و خروج افراد به کشور است.
به این ترتیب سایت اداره مهاجرت آمریکا با رویکردی جدید و محتاطانه تأسیس شد تا بتوان امور مرتبط با مهاجرت را به شکل سختگیرانهتر و دقیقتر پیگیری کند.
اداره USCIS چیست؟
همانطور که گفتیم بعد از اینکه INS منحل شد، اداره مهاجرت آمریکا بهعنوان یک سازمان جایگزین انتخاب شد تا بتواند درخواستهای مهاجران و شهروندان آمریکایی را با عملکرد بهتری دنبال کند. این سازمان تلاش میکند تا پروندههای مهاجرتی و خدماتی که افراد مقیم در این کشور به آن احتیاج دارند از روشهای مختلفی دراسرعوقت پیگیری شوند. امروزه سایت اداره مهاجرت آمریکا در کنار کانالهای دیگری مانند مرکز تماس USCIS (به زبانهای انگلیسی و اسپانیایی) و مرکز پشتیبانی برنامه (ASC) در راستای نظارت بر امورات مهاجرتی و شهروندی کانادا فعالیت میکنند.
اصلیترین محتوای کاری این سازمان مرتبط به دو بحث مهاجرت و تابعیت است. افرادی که قرار است برای اولینبار ساکن دائمی آمریکا شوند و افرادی که بعد از 180 روز یا بیشتر واجد شرایط اخذ شهروندی آمریکا میشوند باید به سایت اداره مهاجرت آمریکا مهاجرت کنند و از این بخش امورات خود را پیگیری کنند. اداره مهاجرت آمریکا
وظایف سایت اداره مهاجرت آمریکا
هرچند امروزه اصلیترین مراحل رسیدگی به ویزای آمریکا در سفارتهای این کشور انجام میگیرد و افراد بهخصوص ایرانیها مجبور هستند که برای درخواست ویزا به یکی از گزینههای سفارت آمریکا در ارمنستان، سفارت آمریکا در امارات و سفارت آمریکا در ترکیه مراجعه کنند، اما با این حال یکی از اصلیترین وظایفی که سایت اداره مهاجرت آمریکا به عهده دارد، بررسی و رسیدگی به امور انواع ویزا است. انواع ویزاهای مهاجرتی و غیرمهاجرتی در این مرکز پیگیری میشوند و اصلیترین وظیفه این اداره نگهداری و بررسی پروندههای مهاجرتی در کنار حفاظت از امنیت ملی است.
رسیدگی به ویزاهای مهاجرتی
اصلیترین مراحل بررسی ویزای مهاجرتی ایالات متحده بر روی دوش سازمان USCIS است که شما میتوانید از طریق سایت اداره مهاجرت آمریکا برای آن درخواست دهید. ویزاهای مهاجرتی مرتبط با آن دسته درخواستکنندگانی هستند که به واسطه روابط خانوادگی، برندهشدن در لاتاری، دریافت پناهندگی از آمریکا و یا پیشنهاد کاری میتوانند به صورت دائمی در آمریکا بمانند.
به این ترتیب سایت اداره مهاجرت آمریکا 4 نوع ویزای مهاجرتی از جمله موارد زیر را پیشتیبانی میکند. لازم به ذکر است که متاسفانه فعلا کشور آمریکا به ایرانیان ویزای کاری نمیدهد.
ویزای خانوادگی: درصورتیکه یکی از اعضای خانواده درجه یک شما مقیم یا شهروند قانونی این کشور باشند.
ویزای پناهندگی: در صورتی که به دلایلی مانند نژاد، مذهب، موارد سیاسی یا اجتماعی فرد نتواند در کشور مبدأ بماند و در خطر باشد.
ویزای لاتاری: در صورت برندهشدن لاتاری ویزای خود را باید از این سازمان پیگیری کنید.
ویزای کاری: درصورتیکه از سمت یک کارفرمای آمریکایی پیشنهاد شغلی دریافت کنید.
رسیدگی به ویزاهای غیرمهاجرتی
سازمان اداره مهاجرت آمریکا همچنین به ویزاهای غیرمهاجرتی نیز نظارت دارد. در صورتی که شما بخواهید بهمنظور گردشگری، تحصیلی، تجاری، کاری و یا سرمایهگذاری به این کشور بروید، پرونده شما توسط این سازمان بررسی میشود و در صورت عدم مغایرت با قوانین ویزای شما صادر میگردد. ویزاهای زیر، از جمله ویزاهای غیرمهاجرتی هستند که توسط سایت اداره مهاجرت آمریکا قابل درخواست هستند:
ویزای توریستی B-2
ویزای کاری H-1B
ویزای سرمایهگذاری E-2
ویزای تحصیلی F-1
ویزای تجاری B-1
ویزای کارآموزی H-2B
سایر وظایف اداره مهاجرت آمریکا
از طریق سایت اداره مهاجرت آمریکا شما میتوانید با سایر وظایف این سازمان بهتر آشنا شوید. این سازمان علاوه بر رسیدگی به ویزاها، در بخشهای دیگری مانند درخواست تنظیم گرین کارت و درخواست پناهندگی نیز فعالیت میکند. علاوه بر این، شما برای تمدید اقامت خود در آمریکا در صورت منقضی شدن یا بهاتمامرسیدن زمان ویزای خودتان باید به سایت اداره مهاجرت آمریکا مراجعه کنید. همچنین اگر میخواهید ویزای خود را تغییر وضعیت دهید (برای مثال از ویزای تحصیلی به ویزای کاری) باید کار خود را به این سازمان بسپارید. در کنار اینها، مراحل اخذ شهروندی نیز از طریق این ارگان صورت میگیرد.
فرمهای سایت اداره مهاجرت آمریکا
در روند مهاجرت به آمریکا، شما باید برای بررسی مدارک و درخواست ویزا و اجازه ورودتان برخی فرمهای مرتبط با نوع ویزا را پر کنید. شما میتوانید این فرمها را در سایت اداره مهاجرت آمریکا بیابید. ازآنجاکه اداره مهاجرت آمریکا تمام اشکال مهاجرت به این کشور را زیر نظر دارد؛ به این ترتیب شما میتوانید تمام فرمهای مورد نیاز خود را به تفکیک حروف الفبا در این سایت مشاهده کنید و بسته نیاز آنها را دانلود کنید.
همچنین توجه داشته باشید که فرمهای مورد نیاز شما با نامی خاص در سازمان شناخته میشوند؛ برای مثال فرمهای مهاجرتی را با حرف I در ابتدا نامشان اسمگذاری میکنند و فرمهای تابعیتی را با حرف N شروع میکنند. از مهمترین فرمهایی که در سایت اداره مهاجرت به آنها نیاز خواهید داشت میتوانیم به چهار مورد زیر اشاره کنیم:
فرم N-400
فرم N-400 مرتبط با ویزاهای مهاجرتی است و شما با پر کردن این فرم برای تابعیت این کشور درخواست میدهید. در صورتی که گرین کارت داشته باشید و همچنین حائز شرایط شهروندی آمریکا باشید، میتوانید با دانلود این فرم از سایت اداره مهاجرت آمریکا و پر کردن آن، برای دریافت تابعیت آمریکا اقدام کنید.
فرم I-485
از مهمترین فرمهای مهاجرت به آمریکا است که باید در زمان درخواست برای اقامت دائم از سایت اداره مهاجرت آمریکا دانلود شود و بعد از پر شدن دوباره در همین سایت آپلود گردد. این فرم برای کسانی است که به صورت قانونی در این کشور سکونت دارند و شرایط لازم برای دریافت اقامت دائم را دارا هستند.
فرم I-765
فرم I-765 همان فرم کسب اجازه و مجوز برای کار در آمریکا است. به صورت کلی افرادی که به آمریکا مهاجرت میکنند، مجاز به کار در این کشور نیستند مگر اینکه با ویزای تجاری، کاری یا سرمایهگذاری به این کشور وارد شده باشند. در غیر این صورت این فرم باید از سایت اداره مهاجرت آمریکا دانلود گردد و سپس بعد از پر کردن همراه مدارک مربوطه به مقامات ارجاع داده شود تا به فرد مجوز کار یا همان EAD تعلق گیرد.
فرم I-90
از دیگر فرمهایی که شما میتوانید از سایت اداره مهاجرت آمریکا دانلود کنید و برای ایرانیان پرکاربرد تلقی میشود، فرم درخواست تعویض کارت اقامت دائم یا همان گرین کارت است. درصورتیکه گرین کارت شما مفقود شود، آسیب ببیند، انقضای آن فرابرسد و یا اطلاعات اشتباهی بر روی آن درج شده باشد شما باید این فرم را به صورت پر شده به اداره بفرستید تا کارت جدید برای شما صادر شود.
تفاوت اداره مهاجرت آمریکا با سفارت آمریکا
سازمان اداره مهاجرت آمریکا یا همان USCIS و سفارتهای آمریکا در کشورهای مختلف هر کدام وظایف خاص خود را دارند و میتوانند در مسیر مهاجرتی شما و دریافت ویزایتان نقش متفاوتی را ایفا کنند. تفاوت اداره مهاجرت آمریکا با سفارت آمریکا به شرح زیر است:
سازمان اداره مهاجرت آمریکا (USCIS)
وظایف: USCIS مسئول بررسی و پردازش درخواستهای مهاجرت، از جمله درخواستهای گرین کارت، شهروندی و ویزاهای غیرمهاجرتی است.
محل فعالیت: این سازمان در داخل ایالات متحده فعالیت میکند و متقاضیان معمولاً باید درخواستهای خود را به دفاتر این سازمان ارسال کنند. البته لازم به ذکر است که این سازمان دفاتر بینالمللی خدماتی را در اختیار شهروندانش در اقصا نقاط دنیا قرار داده است که برخی از آنها در کشورهای چین، هندوستان، قطر و ترکیه قرار دارند.
تصمیمگیری: USCIS تصمیمات نهایی در مورد پذیرش یا رد درخواستهای مهاجرت را اتخاذ میکند.
سفارت آمریکا
وظایف: سفارتها و کنسولگریهای آمریکا در خارج از کشور وظیفه صدور ویزاهای مهاجرتی و غیرمهاجرتی را دارند. آنها همچنین خدمات کنسولی به شهروندان آمریکایی ارائه میدهند.
محل فعالیت: سفارتها در کشورهای مختلف مستقر هستند و با متقاضیان خارج از ایالات متحده ارتباط برقرار میکنند.
مصاحبه: متقاضیان ویزا معمولاً باید در سفارت یا کنسولگری مصاحبه کنند تا واجد شرایط بودن خود را برای دریافت ویزا ثابت کنند.
درنهایت، اداره مهاجرت آمریکا بیشتر بر روی پردازش درخواستهای مهاجرتی در داخل ایالات متحده تمرکز دارد؛ در حالی که سفارتها مسئولیت صدور ویزا و انجام مصاحبهها را برای متقاضیان خارج از کشور بر عهده دارند.
دیدگاه کاربران